Engels leren als beginner

Home / Engels leren als beginner

engelse vlagEngels. Het is een taal die iedereen om je heen goed lijkt te spreken. Dit kan best frustrerend zijn als dit voor jou niet het geval is. Jij kent misschien minder dan tien Engelse woorden en dat is niet voldoende om de taal verder te ontwikkelen. Je zal daarom moeten starten op een beginnersniveau. Wat is de beste manier om Engels te leren als beginner? In het volgende artikel gaan we enkele tips en adviezen geven aan mensen die zich in deze situatie bevinden. Na het lezen van deze informatie weet je precies waar je moet beginnen.

Basis woorden aanleren

De eerste stap die een beginnen moet nemen om Engels te leren is enkele basis woorden aanleren. Op deze manier heb je ook ooit Nederlands leren spreken. Je leert bijvoorbeeld hoe je ik, jij, we en zij zegt. Woorden als een huis, auto en boek komen ook vaak voorbij in elke taal. Dan moet je natuurlijk ook nog leren tellen. Het is de basis van het leren van iedere taal en dus ook het Engels. Begin met deze woorden en ga dan verder naar de volgende stap.

Dagelijkse zinnen spreken

Nu dat je enkele woorden kent dan is de volgende stap om te leren zinnen te spreken. Het beste zorg je ervoor dat dit zinnen zijn die je in de dagelijkse praktijk kunt gebruiken. Je zal hierdoor vaak aan de geleerde zin terugdenken wanneer je een situatie meemaakt in het dagelijks leven waar deze gebruikt kan worden. Leer bijvoorbeeld om bepaalde informatie over een onderwerp te vragen. Denk aan vragen hoe je een treinstation, een bank of een restaurant kunt vinden.

Zoveel mogelijk leren in praktijk

Leren autorijden heb je niet gedaan door een theorieboek door te nemen. Zelfs bij het nemen van rijlessen heb je het autorijden nog niet eigen gemaakt. Dit heb je pas echt leren doen door vooral de opgedane kennis zoveel mogelijk in de praktijk te brengen. Hetzelfde geldt ook voor het leren van Engels als beginner. Alles wat je leert moet je zoveel mogelijk in de praktijk brengen. Iedere mogelijkheid die je hebt om Engels te spreken moet je dan ook met beide handen aanpakken.