Nieuwe doelgroepen aanboren met animatievideo

Home / Nieuwe doelgroepen aanboren met animatievideo

Als bedrijf is het natuurlijk altijd belangrijk om altijd bezig te blijven met de groei van het bedrijf. Nieuwe producten en/of diensten ontwikkelen om deze vervolgens aan te bieden aan de markt. Stilstaan als bedrijf is achteruitgaan en je ziet dan ook vaak dat bedrijven nieuwe doelgroepen proberen aan te boren. Iedere doelgroep is natuurlijk verschillend, dat is logisch.

Zo zal een bedrijf bijvoorbeeld voor een jongere doelgroep zich misschien moeten richten op video content. Jongeren kijken namelijk steeds vaker naar video op platforms als Youtube en dergelijke. Een mogelijke optie is om bijvoorbeeld een animatievideo te maken. Dit spreekt over het algemeen de wat jongere doelgroep aan. We vertellen je hierover wat meer in dit artikel.

Waarom is een animatievideo een goed idee?

Misschien heeft niet iedereen een goed beeld bij een animatievideo. Wat uitleg is dus op zijn plek. Een animatievideo is een video waar in principe geen camera aan te pas komt. De video kan volledig op de computer gemaakt worden met daarvoor speciaal ontwikkelde software. Je krijgt hiermee een video die er een beetje als een cartoon uitziet. Met dit beeld komen er waarschijnlijk wel een aantal herinneringen bij u naar boven omdat we in het dagelijks leven steeds vaker animatievideo’s terug zien komen in commercials en op andere plaatsen.

Wanneer je als bedrijf met de marketingcampagne een nieuwe doelgroep aan wilt gaan boren, is een animatievideo laten maken helemaal geen slecht idee. De video kan vervolgens worden gebruik op alle social media en andere online kanalen waarmee de doelgroep kan worden bereikt. Uiteraard kan de video ook op de website worden getoond en eventueel in een e-mailmarketing campagne. Overleg altijd met een professioneel bedrijf over het script van de video, men kan hierover meedenken met de klant. Op deze manier weet je zeker dat er een goede video geproduceerd gaat worden en je de nieuwe doelgroepen in de marketingcampagne kunt gaan aanboren.