Dakwerken voor een frisse uitstraling van je woning

Home / Dakwerken voor een frisse uitstraling van je woning

Dakpannen hebben een zeer lange levensduur. De betonnen dakpannen die op de daken van de meeste woningen in Nederland worden gebruikt gaan gemiddeld zo’n 50 jaar mee. Als het einde van de levensduur is bereikt dan zullen steeds vaker lekkages op de dakbedekking voorkomen. De waterdichte toplaag van een dakpan is dan te ver versleten.

Voordat het echter zo ver is ben je alweer tientallen jaren verder. Het zorgt ervoor dat de meeste mensen om een andere reden beslissen dat het tijd is voor nieuwe dakpannen. Zij laten de dakbedekking vervangen om de woning weer een frisse uitstraling te geven.

Zure regen, bladeren en mos

In Nederland valt per jaar behoorlijk wat regen uit de lucht. Dakpannen zorgen ervoor dat het regenwater niet in de woning terechtkomt. Door de jaren heen zal de dakbedekking echter wel in kwaliteit afnemen en er steeds minder mooi uit komen te zien. Daarbij kunnen zeker hulp bieden. Er is altijd de mogelijkheid om een offerte aan te vragen.

Dit komt onder andere door zure regen, bladeren en mos. Door luchtvervuiling bestaan regendruppels niet uit het meest zuivere water. Door de vervuiling spreken we ook wel van zure regen en dit tast de dakpannen aan. Hetzelfde geldt voor bladeren en mos.

Doffe dakpannen zien er niet mooi uit

Door verschillende omstandigheden zullen dakpannen er steeds minder mooi uit komen te zien. De kleur zal steeds doffer worden en dit geeft het dak geen mooi uiterlijk. Dit is jammer want we willen graag dat onze woning van binnen en buiten een frisse uitstraling heeft.

Je kunt de dakpannen nog wel een keer laten schoonmaken, maar naar verloop van tijd kan de doffe kleur niet meer verbloemd worden. Het is dan tijd voor nieuwe dakpannen om je woning weer een frisse uitstraling te geven.

Dakdekker dakbedekking laten vervangen

Als dit moment is aangebroken dan kan je een dakdekker de dakbedekking laten vervangen. Nieuwe dakpannen plaatsen is niet een taak die je zelf makkelijk kunt uitvoeren. Om de veiligheid tijdens de werkzaamheden op het dak te waarborgen, moeten speciale gereedschappen en hulpmiddelen gebruikt worden. Het plaatsen van nieuwe dakpannen is dan ook een taak die je het beste aan een ervaren dakdekker overlaat.