Doet een acupunctuur behandeling pijn?

Home / Doet een acupunctuur behandeling pijn?

 Je hebt vast wel eens gehoord van acupunctuur. Een behandelmethode die gebruik maakt van naalden. Je ziet er wel eens iets voorbij van komen op de televisie, bijvoorbeeld in een tekenfilm. Het ziet er vaak een beetje eng uit.  

Er worden immers naalden in je lichaam geprikt. Mensen maken voor allerlei klachten gebruik van een acupunctuur behandeling. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn, pijn in de nek en andere klachten. Ook zijn er mensen die gebruik maken van acupunctuur Rotterdam behandeling voor het stoppen met roken.  

Doet het pijn? 

De logische vraag als je acupunctuur overweegt is natuurlijk of het pijn doet. Het klinkt natuurlijk heel eng; naalden in je lichaam steken. Gelukkig zal het in de meeste gevallen geen pijn doen. Je zult het vaak wel voelen, maar de naalden zijn zo dun dat er nauwelijks pijn gevoeld zal worden. De naalden gaan ook niet diep de huid in. Wel zal je meestal een bepaalde sensatie beleven als je op de behandeltafel ligt bij een acupuncturist. Veel mensen voelen een bepaalde ontspanning na de behandeling. 

Tintelingen 

Als de acupunctuur behandeling over het algemeen geen pijn zal doen, wat voel je dan wel? Dat is een goede vraag. Veel mensen beschrijven dit gevoel als een tinteling die gevoeld kan worden op het moment dat de naald op de huid wordt geplaatst. Acupuncturisten zien dit als een teken dat het juiste punt is gevonden.