Zakelijk een sim only afsluiten een goed idee?

Home / Zakelijk een sim only afsluiten een goed idee?

Zakelijk bellen is belangrijk voor een bedrijf. Een ondernemer of werknemer moet ook onderweg goed bereikbaar zijn in de meeste gevallen. Een mobiele telefoon is uiteraard de meest gebruikte manier om onderweg te kunnen bellen.

Tegenwoordig zijn er ook zogenaamde sim only abonnement, waarbij dus enkel betaald wordt voor het abonnement.

Denk aan de belminuten, internetbundel en dergelijke. Het is zeker voor bedrijven interessant, de kosten zijn namelijk vaak een stuk lager. Dit komt doordat de telefoon die ‘gratis’ bijgeleverd wordt, vaak helemaal niet zo gratis is. De kosten zitten verborgen in een hogere abonnementsprijs. Wilt u als ondernemer geld besparen, dan is het ook een goed idee om eens naar de mogelijkheden te kijken als het aankomt op sim only.

Voordelen van sim only

sim only abonnementenEr zitten veel voordelen aan het bellen via sim only. De kosten zijn vaak de meest belangrijke factor waarom een bedrijf ervoor kiest, maar er zijn nog een aantal andere voordelen. Ten eerste is het bijvoorbeeld een optie om maandelijks op te zeggen bij sommige aanbieders. Je kunt gewoon besluiten om niet verder te gaan met het abonnement. Dit brengt een stukje flexibiliteit met zich mee. En dat kan handig zijn voor bepaalde bedrijven. Misschien heeft u te maken met wisselende werknemers en heeft u de ene maand meer telefoons nodig dan de andere maand. Dat soort situaties kunnen goed worden opgevangen met een maandelijks opzegbaar abonnement.

Nadelen sim only

Ondanks de vele voordelen die er zijn, kunnen er ook bepaalde nadelen zijn die goed moeten worden overwogen. De aanbieders maken in Nederland vaak gebruik van zeer goede en bekende netwerken van bekende aanbieders. Doorgaans is het bereik dan ook gewoon uitstekend. In het buitenland kan het voorkomen dat de sim only provider geen contracten heeft gesloten. Alhoewel het weinig voorkomt, zijn er soms in het buitenland wat minder mogelijkheden als het om providers aankomt. Nu hoeft dit niet altijd zo te zijn, maar bekijk goed met welke providers er deals zijn. Dit is natuurlijk zeker belangrijk als u of uw werknemers veel in het buitenland verblijven.

Daarnaast moet het bedrijf ook zelf zorgen voor telefoons waar de sim kaarten in kunnen. Dit brengt een stukje investering met zich mee. Er kan natuurlijk een losse simpele telefoon worden aangeschaft voor de werknemers of de ondernemer waar deze sim kaarten in geplaatst kunnen worden. Het hoeft geen probleem te zijn, maar wel iets dat